• Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2019 dit's grafisch ontwerp Groningen

oma Dits

Mijn oma Dits verscheen bij iedere gelegenheid in een passende outfit, tot in de puntjes verzorgd. Ze hield van hoeden, bontjes (dat kon in die tijd nog), mooie sieraden enzovoorts. Mijn broer en ik noemde haar ook wel 'oma hoed'. Haar perfectie en oog voor detail zitten ook in mijn DNA. De naam voor mijn ontwerpbureau lag dan ook veel dichterbij dan ik in eerste instantie dacht. Na lang brainstormen was ik eruit en kon de naam voor mijn bureau niets anders worden dan dit's!

 

dit's grafisch ontwerp is opgericht in september 2007

de persoon achter dit's

dit’s Marieke van der Vliet. In 2005 heb ik mijn opleiding aan Academie Minerva afgerond met het project ‘Een broertje met vieze handen’. Eind 2005 mocht ik komen werken bij strategisch ontwerpbureau viervier in Rijswijk. Maar Groningen bleef trekken, dus keerde ik terug naar het noorden waar ik nog een jaar bij een bureau in de stad gewerkt heb. Eind 2007 startte ik voor mijzelf en ik werk nu alweer een ruim aantal jaren met veel plezier als zzp-er aan verschillende creatieve projecten voor grotere en kleinere bedrijven.

 

Op mijn website dingendieikleukvind.nl, staan mijn eigen grafische projecten. Daar vind je dingen die ik (ook) leuk vind om te creëren. Op mijn Instagram-pagina van dingen die ik leuk vind, vind je naast mijn eigen grafische projecten ook dingen die ik 'gewoon' mooi vind of die mij inspireren.

dit's mijn werkwijze

Een ‘klik’ is belangrijk voor het behalen van een mooi eindresultaat. Daarom kom ik altijd eerst langs voor een (vrijblijvend) kennismakingsgesprek op locatie. Zo kan ik een goede indruk krijgen van het verhaal achter de organisatie, de mensen en de sfeer.

briefing & voorstel

Een goede briefing is het halve werk! We bespreken uitgebreid doelstellingen, wensen en ideeën. Op basis daarvan komen we samen tot een heldere en scherpe formulering van de opdracht. 

 

Na ons gesprek schrijf ik een voorstel. Daarin staan een samenvatting van ons gesprek, de opdracht-omschrijving, de belangrijkste aandachts-
punten, een indicatie van de kosten en een planning.

brainstorm

Is het voorstel akkoord? Dan ga ik aan de slag! Ik verdiep mij verder in de materie, doelgroep, boodschap en ga op zoek naar een passende uitstraling/sfeer voor het communiceren van de boodschap.

 

Kortom: brainstormen en aanknopingspunten zoeken. Alle bevindingen zet ik op een rij, zodat je een duidelijk beeld krijgt van mijn denkproces.

presentatie

Zodra ik een aantal denkrichtingen in de basis heb uitgewerkt bespreken we de verschillende opties en mogelijkheden.

 

Zitten we op één lijn, dan gaan we verder! Is dat niet het geval, dan gaan we een stapje terug.

uitwerking & uitvoering

De laatste fase: de verdere uitwerking van de opdracht. Tijd om definitieve keuzes te maken voor kleuren, typografie en beelden. Helemaal tevreden? Dan neem ik alle producten in uitvoering.

 

Dat wil zeggen: ik verzorg de opmaak en de drukwerkbegeleiding of ik lever je de bestanden drukklaar aan. Het is maar net wat we afspreken en waar behoefte aan is.

dit's-logo-site_ZWART_anima.gif
  • Instagram