CMD_Posters_06-Poster-Mockup_SMALL.jpg

Pitch culturele gemeente Midden-Drenthe

voorstel projectstijl en toepassingen 

Door de gemeente Midden - Drenthe werd ik benaderd om deel te nemen aan een pitch voor de ontwikkeling van een projectstijl voor culturele gemeente 2019 - 2020. Het thema voor het culturele jaar 2019 - 2020 is vrijheid, de opdracht was dan ook dit thema te verwerken in het logo. Het is voor de hand liggend om bij dit thema te denken aan figuren met gespreide armen, vliegende vogels of silhouetten van duiven, dus ik besloot dat het dat zeker niet moest worden.

 

Lees hier over het concept

 

het concept

Mijn idee van vrijheid is: de mogelijkheid om te kunnen doen, zeggen en geloven wat jij wilt. Met deze gedachte in mijn achterhoofd koos ik ervoor om de letters van het woord CULTUREEL op een grid te plaatsen (vertaling van: samen  -  dwarsverbanden - op de kaart zetten).

 

Elke letter neemt op het grid zijn eigen positie in, ze pakken de vrijheid

(vertaling van: vrijheid - gevarieerd - eigen wijze - dynamiek - balans).

 

Verder bevat het logo een kader, sommige letters vallen binnen dit kader, andere er buiten en weer andere er deels op (vertaling van: buiten de kaders en gebaande paden).

 

In het midden van het logo staat de letter U, een verwijzing naar de doelgroep die dit themajaar centraal staat. De organisaties en inwoners vormen de doelgroep, het is aan beide om dit jaar tot een succes te maken en een basis neer te leggen voor de toekomst. 

(vertaling van: u staat centraal -  de u is anders dan anders C en U tegelijk).

Deze doelgroep is natuurlijk enorm breed, want alleen inwoners zijn er bijvoorbeeld al in alle leeftijden. Omdat de doelgroep zo breed is ontwikkelde ik ook een breed kleurenpalet. Op deze manier is er voor iedere specifieke doelgroep altijd wel een geschikte kleurencombinatie te vinden om de boodschap mee vorm te geven. Kleur en typografie kunnen, waar nodig, aangevuld worden met fotografie passend bij de doelgroep, zie de posters als voorbeeld.

 

Uiteraard ontwierp ik voor deze pitch verschillende toepassingen, zodat men een goede indruk kon krijgen van hoe de stijl zou kunnen worden toegepast.

 

Helaas werd mijn voorstel niet gekozen: "We vonden het logo minder goed te lezen voor een 'leek'. Het is subtiel en kunstzinnig, maar heeft ook een hoge mate van kunstzinnigheid in zich."  

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

© 2020 Marieke van der Vliet / dit's grafisch ontwerp / een grafisch ontwerpbureau in Groningen
 

dit's logo site_ZWART-01.png
  • Instagram